لوله گوارش پرنده دانه خوار توسط استاد جمشیدی

گوارش پرنده دانه خوار

فهرست مطالب

لوله گوارش پرنده دانه خوار توسط استاد جمشیدی

لوله گوارش پرنده دانه خوار اگر مورد بررسی قرار گیرد ،در مورد ما لوله گوارش از دهان شروع میشود اما در پرنده دانه خوار دهان وجود ندارد.

یک عدد منقار دارد که با آن غذا را دریافت و وارد لوله گوارش می کند،اول به مری میرسد و بعد در بخش خیلی بزرگ و کیسه مانندی به اسم چینه دان و بعد از آن جا وارد معده میشود،از معده وارد سنگ دان میشود و از سنگ دان وارد یک بخش پر پیچ وخم میشود به اسم روده ی باریک و از روده ی باریک وارد روده ی بزرگ میشود و نهایت توسط اخرین بخش به دم نزدیک استیعنی مخرج،این غذا دفع میشود.

بزرگترین بخش لوله گوارش

بزرگ ترین بخش لوله ی گوارش پرنده چینه دان است،غذا از مری وارد چینه دان میشود که خیلی بزرگ است سپس وارد معده میشود که از چینه دان خیلی کوچکتر است،از معده وارد سنگ دان میشود. سنگ دان نسبت به معده بزرگ تر است ولی نسبت به چینه دان کوچکتر است بعد هم وارد بخش پر پیچ و خم به اسم روده ی باریک میشود.

حالا طراح کنکور یا لوله گوارش پرنده را با یک جانور دیگه مثل ملخ مقایسه می کند و یا انسان.

مثلا ما میدانیم که در  پرنده معده یک بخش کوچک و لوله مانند اما در مورد انسان یک بخش کیسه ماند و بزرگ است در لوله گوارش انسان چینه دان و سنگ دان وجود ندارد اما در پرنده وجود دارد ،کبد در پرنده نسبت به چینه دان عقب تر و نسبت به سنگ دان جلوتر و از معده پایین تر است اما کبد انسان اولا سنگ دان و چینه دان ندارد پس با معده مقایسه میشود ،کبد نسبت به معده بزرگ تر است،دو عدد لوب دارد-که سمت راست بدن است.

کبد تقریبا هم عرض معده است و یکم بالاتر است اما در مورد پرنده حق نداریم بگوییم “کبد از معده بالاتر است” اتفاقا پایین تر هم است-در انسان کبد از معده بزرگتر است و در پرنده هم کبد از معده بزرگتر است پس در این کمورد هماهنگ هستند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کلی مطالب آموزشی جالب در اینستاگرام کلاسی لایو منتظر شماست !!!

جهت درخواست مشاوره ثبت نام (کلاس،آزمون،مشاوره تخصصی) همین حالا فرم زیر را تکمیل نمایید."